Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά


** Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η ηλεκτρονική αίτηση κράτησης δεν εγγυάται την άμεση κράτηση του ραντεβού σας, καθώς αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα του ογκολόγου. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και το προσωπικό μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Κλείσιμο

Η κ. Ραζή για το ιατρείο στην Κεφαλονιά

  • Home
  • Η κ. Ραζή για το ιατρείο στην Κεφαλονιά
Η κ. Ραζή για το ιατρείο στην Κεφαλονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε η Παθολόγος – Ογκολόγος Ευαγγελία Ραζή, με αφορμή την επικείμενη συνεργασία της με το ιδιωτικό ιατρείο του Γιώργου Χριστοδουλάκη στην Κεφαλονιά.

«Κατ αρχήν η καταγωγή μου είναι από την Κεφαλονιά, ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά και ήταν ο πρώτος ογκολόγος στην Ελλάδα. Από το 1969 ερχόμαστε πολύ συχνά.» ανέφερε η κ. Ραζή απαντώντας στην ερώτηση για το πώς αποφάσισε να επισκέπτεται την Κεφαλονιά μία φορά τον μήνα ως γιατρός στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Παθολόγο κ. Χριστοδουλάκη.

«Κατά καιρούς έχω δει ασθενείς μας στην Αθήνα που έρχονται από την Κεφαλονιά για να πάρουν τη γνώμη μου και θεώρησα ότι αφού έτσι κι αλλιώς αγαπάω την Κεφαλονιά και έρχομαι, να μην υπόκεινται κι εκείνοι σ αυτή την ταλαιπωρία. Αυτός είναι ο βασικός μου λόγος και το να βοηθήσω να στηθεί κάτι στην πατρίδα μου, που την αγαπάω..»

Η κ. Ραζή ,εξήγησε , ότι επειδή οι ασθενείς δεν μπορούν να έχουν ένα γιατρό που δεν θα είναι συνεχώς στο νησί , βρήκε έναν συνεργάτη άριστο όπως τον χαρακτήρισε, κ. Χριστοδουλάκη, και σε συνεννόηση με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κεφαλονιάς, θα έχει την δυνατότητα να κάνει ιατρείο μια φορά το μήνα, να μοιράζονται όλες τις πληροφορίες και να έχουν συνεχή επικοινωνία για την κάλυψη των ασθενών.

Στην ερώτηση εάν θα λειτουργεί συμβουλευτικά η θα παρέχει και θεραπείες απάντησε ότι η δυνατότητα να παρέχονται θεραπείες εξωνοσοκομειακά είναι πολύ σύνθετο πράγμα στην Ελλάδα ακόμα αν και το Υπουργείο δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι περισσότερες σύγχρονες θεραπείες που έχουν φάρμακα υψηλού κόστους ,πρέπει να χορηγούνται στο πλαίσιο νοσοκομειακής περίθαλψης.

Υπάρχει επικοινωνία με τον Διοικητή του ΓΝ. Κεφαλονιάς ,για το αν μπορούν να έχουν κάποιες δυνατότητες θεραπειών στο Νοσοκομείο, το δουλεύουν όπως είπε, γιατί πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές για να γίνονται όλα με ασφάλεια.

Εξήγησε δε με σαφήνεια ποια είναι τα ζητούμενα για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, ο οποίος θα ελαφρύνει από έξοδα και ταλαιπωρία τους ασθενείς.

Η κ. Ραζή, αναφέρθηκε στα ποσοστά και στα συχνότερα είδη καρκίνων σε γυναίκες και άνδρες , τονίζοντας την σπουδαιότητα της πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης και ενημέρωσε και για τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας.

Ενημέρωσε πως από την άνοιξη του 2016, η κα Ραζή οδήγησε την Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα (ΠΟΟ) στη διαδικασία πιστοποίησης από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Ποιότητας στην Ογκολογία (QOPI) της Αμερικάνικης Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), και η ΠΟΟ ήταν η πρώτη ομάδα διεθνώς, εκτός των ΗΠΑ, που έλαβε αυτή την πιστοποίηση αναφερόμενη στις διαδικαστικές καταστάσεις που αφορούν σ αυτή την πιστοποίηση.

«Είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι. Πήραμε διαπίστευση από τους Αμερικανούς για την χορήγηση των υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένης και της χημειοθεραπείας σε εξωτερική βάση. Αυτό συνεπάγεται βέβαια, μια ολόκληρη διαδικασία (οδηγίες που δίνεις στον ασθενή, πόσο προσέχεις την χημειοθεραπεία και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες). Η διαπίστευση για εμάς ήταν ορόσημο. Ακολούθησαν κι άλλες ομάδες – εκτός Αμερικής – μετά από εμάς. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις πρωτιές».

Παράλληλα, ενημέρωσε για τον επόμενο στόχο που είναι το Oncology Medical Home ,μια πιο ολιστική φροντίδα του ασθενούς με καρκίνο την οποία βλέπουν και για την Κεφαλονιά.

Τέλος η κ. Ραζή ανέφερε ότι θα είναι χρήσιμο να γίνει κάποια ενημερωτική ημερίδα στην Κεφαλονιά με την συμμετοχή και των γιατρών της Κεφαλονιάς και ασθενών κάτι που το προσδιορίζει χρονικά Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του 2022.

Κλείνοντας ενημέρωσε ότι 9 Απριλίου θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά για ιατρείο ,παρείχε πληροφορίες σχετικές με το πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος με την ίδια στο κινητό της , 6932405390 και στο τηλέφωνο του γραφείου της στην Αθήνα, 2106815855.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι πλέον υπάρχει βελτίωση στην επιβίωση σε πολλούς από τους καρκίνους χάρη στις νέες θεραπείες και χάρη στην πιο πρώιμη διάγνωση στοιχεία που καθιστούν τον καρκινό να μην είναι πλέον ταμπού..

Πατείστε εδώ για ολη την συνένετευξη

  • Share This

About the author

Theo Papagermanos

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>