Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά


** Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η ηλεκτρονική αίτηση κράτησης δεν εγγυάται την άμεση κράτηση του ραντεβού σας, καθώς αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα του ογκολόγου. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και το προσωπικό μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Κλείσιμο

Ο ρόλος σας ως ασθενής

 • Home
 • Ο ρόλος σας ως ασθενής

Ο ρόλος σας ως ασθενής

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας και η ασφάλεια της φροντίδας των ασθενών αποτελούν προτεραιότητα όλων των ιατρών. Η ομάδα μας υποστηρίζει πλήρως αυτή τη φιλοσοφία και εργαζόμαστε με τη συνεργασία των ασθενών μας για την προώθηση της ασφαλούς φροντίδας. Για αυτό ενθαρρύνουμε εσάς και την οικογένειά σας, τους φίλους σας και τους επισκέπτες που σας συνοδεύουν να συμμετάσχετε ενεργά στην προσπάθειά μας. Ως ασθενής μπορείτε να μας βοηθήσετε να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε:

 • Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που παίρνετε (συνταγογραφούμενα ή μη)
 • Τηρήστε μια λίστα των φαρμάκων σας με τις ακόλουθες πληροφορίες:
  • Όνομα φαρμάκου
  • Δόση
  • Συχνότητα (πόσο συχνά το παίρνετε)
  • Διάρκεια της θεραπείας (πόσο καιρό το παίρνετε)
  • Το λόγο που λαμβάνετε αυτό το φάρμακο
 • Ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με τις αλλεργίες που γνωρίζετε ότι έχετε σε φάρμακα ή άλλες ουσίες
 • Ειδοποιήστε μας αμέσως για τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες: Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνονται και να μην αποκλίνετε από αυτό που σας έχουν ζητήσει οι γιατροί σας. Εάν υπάρχει κάτι που θέλετε να αλλάξετε, μιλήστε με το γιατρό ή τη νοσηλεύτριά σας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τις οικογένειες των ασθενών μας και τα άτομα που τους φροντίζουν να μας βοηθούν, ενημερώνοντας τους γιατρούς σχετικά με την ανοχή του ασθενούς στη θεραπεία και τις παρενέργειές της καθώς και να παρακολουθούν την πορεία τους.

Εμπιστευτικότητα του ιατρικού σας αρχείου

Η Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα τηρεί αυστηρή πολιτική απορρήτου και ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Οι πληροφορίες που παρέχετε στην κλινική μας αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη προσοχή ώστε να είστε σίγουροι για την πλήρη προστασία της ιδιωτικότητας και της εμπιστευτικότητας. Μόνο οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στην ιατρική σας περίθαλψη έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Οι πληροφορίες σας δεν θα μεταβιβαστούν ποτέ σε τρίτους για εμπορικούς λόγους ή για προσωπικό όφελος.

Οι πληροφορίες που ζητούνται από τον πλησιέστερο συγγενή, άλλους συγγενείς, φίλους ή ακόμη και από άλλους γιατρούς δίνονται μόνο κατόπιν εξουσιοδότησης από τον ίδιο τον ασθενή. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, στη φόρμα εγγραφής σας θα υποδείξετε τα άτομα που εξουσιοδοτείτε να λαμβάνουν πληροφορίες από τα ιατρικά σας αρχεία ή από τους γιατρούς σας.

Τα δικαιώματα του ασθενούς

Η ισχύουσα νομοθεσία στην Ελλάδα σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν.2071/1992 καλύπτει τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών σε περίπτωση νοσηλείας τους.

 • Ο ασθενής έχει το δικαίωμα πρόσβασης στις κατάλληλες νοσοκομειακές υπηρεσίες και φροντίδα ανάλογα με την κατάσταση και την ασθένειά του.
 • Ο ασθενής έχει το δικαίωμα παροχής φροντίδας με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό δεν αφορά μόνο την εν γένει άσκηση της ιατρικής και της νοσηλευτικής, αλλά και τις παραϊατρικές υπηρεσίες, την κατάλληλη στέγαση, την κατάλληλη θεραπεία και την παροχή αποτελεσματικών διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών.
 • Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να αρνηθεί οποιαδήποτε διαγνωστική ή θεραπευτική διαδικασία. Σε περίπτωση ασθενούς με μερική ή πλήρη διανοητική ανικανότητα, ο πλησιέστερος συγγενής ή οποιοσδήποτε άλλος που ενεργεί νόμιμα για λογαριασμό του ασθενούς, μπορεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμα.
 • Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για οτιδήποτε αφορά την ιατρική του κατάσταση. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να παρέχει τη συναίνεσή του για οποιαδήποτε θεραπευτική παρέμβαση του προτείνεται. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν τους κινδύνους και τα οφέλη των προτεινόμενων ενεργειών από ιατρική, κοινωνική και οικονομική άποψη στη ζωή του ασθενούς, ώστε να μπορεί να αποφασίσει.
 • Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται και να λαμβάνει λεπτομερή εξήγηση για τη συμμετοχή του σε κλινικές δοκιμές ή άλλη πειραματική θεραπεία. Η κλινική οφείλει να παρέχει γραπτές πληροφορίες σχετικά με την κλινική δοκιμή και ο ασθενής πρέπει να δώσει τη γραπτή συγκατάθεσή του. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε έρευνα και να αισθάνεται άνετα και ελεύθερα να το κάνει. Ο ασθενής έχει επίσης το δικαίωμα να αποσύρει τη συγκατάθεσή του οποιαδήποτε στιγμή από την κλινική δοκιμή, ακόμη και αν έχει ήδη υπογράψει ένα έντυπο συγκατάθεσης.
 • Ο ασθενής έχει το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και την εμπιστευτικότητα όλων των ιατρικών του πληροφοριών και αρχείων.
 • Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να θεραπεύεται με σεβασμό στις θρησκευτικές και ιδεολογικές του πεποιθήσεις.
 • Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να υποβάλει καταγγελία σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή σχετικά με την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και των υπηρεσιών και να ενημερώνεται για την πορεία της δράσης και τα αποτελέσματα της καταγγελίας του.